torsdag 15 maj 2014

Månadens Band/Artist

På måndag skall jag till Pustervik för en konsert med det härliga bandet The War On Drugs, därför är bandet månadens band. Har hört att det är slutsålt?.

Bandet The War On Drugs bildades 2005 i Philadelphia av Adam Granduciel och Kurt Vile och debutalbumet Wagonwheel Blues kom 2008. Kort efter att albumet släppts lämnade Kurt Vile bandet för att satsa på sin solo karriär. 2011 kom det andra albumet Slave Ambient och i år kom den härliga skivan Lost In The Dream.
Bandet som kommer till Pustervik på måndag består av Adam Granduciel sång, gitarr , David Hartley bas, gitarr, Robbie Bennett keyboards, gitarr och Patrick Berkery trummor.

Top 5 med The War On Drugs. ( det blev sex låtar, 2 från varje skiva)
Från skivan Wagonwheel Blues 2008.
Taking The Farm.
A Needle In Your Eye #16.
Från skivan Slave Ambient 2011.
Come To The City.
Baby Missiles.
Från skivan Lost In The Dream 2014.
Red Eyes.
An Ocean In Between The Waves.
Top 5 Band/Artister 2011-14

Jag lägger även in bandet på min härliga Spotify lista med låtar som är över sju minuter Långa Goa Låtar.
Långa Goa Låtar

2 kommentarer:

  1. Det blir säkert en bra konsert. Jag såg bandet för några år sedan på Pustervik och de var riktigt bra då. War on Drugs påminner mycket om Kurt Vile, fast där Vile ibland kan bli lite seg och likahanda, så är War on Drugs lite mer ös och en del goa gitarrer.

    SvaraRadera
  2. Konserten var bra, mycket gitarrspel, lite flummig stundtals. Det kommer någon inspelning från konserten YouTube kanalen så fort som möjligt.

    SvaraRadera